Značajan rast poslovanja Vino Župe

Bez autora
Jul 25 2012

Vino Župa, aleksandrovački proizvođač vina i sokova, zabeležio je protekle godine značajan rast poslovanja. Kako pokazuju konsolidovani finansijski izveštaji ove kompanije, Vino Župa, u čijem sastavu posluje nekoliko zavisinih preduzeća, ostvarila je protekle godine konsolidovani poslovni prihod od 6,4 milijarde dinara, što je za 22,7 posto više u odnosu na 2010. godinu. Konsolidovani poslovni dobitak bio je neznatno manji u odnosu na godinu dana ranije i iznosio je gotovo milijardu dinara. Usled visokih finansijskih rashoda neto dobitak je za milion evra bio slabiji i iznosio je 296,1 milion dinara. Kompanija Vino Župa je u 2011. godini svoje dugoročne obaveze prepolovila sa četiri na dve milijarde dinara, a nedavno je skupština akcionara ovog preduzeća odobrila restrukturiranje postojećeg duga kreditima Svetske banke i Evropske investicione banke.

Značajan rast poslovanja Vino ŽupeVino Župa, aleksandrovački proizvođač vina i sokova, zabeležio je protekle godine značajan rast poslovanja.

Kako pokazuju konsolidovani finansijski izveštaji ove kompanije, Vino Župa, u čijem sastavu posluje nekoliko zavisinih preduzeća, ostvarila je protekle godine konsolidovani poslovni prihod od 6,4 milijarde dinara, što je za 22,7 posto više u odnosu na 2010. godinu.

Konsolidovani poslovni dobitak bio je neznatno manji u odnosu na godinu dana ranije i iznosio je gotovo milijardu dinara. Usled visokih finansijskih rashoda neto dobitak je za milion evra bio slabiji i iznosio je 296,1 milion dinara.

Kompanija Vino Župa je u 2011. godini svoje dugoročne obaveze prepolovila sa četiri na dve milijarde dinara, a nedavno je skupština akcionara ovog preduzeća odobrila restrukturiranje postojećeg duga kreditima Svetske banke i Evropske investicione banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik